Wspaniały przepis ekspresowej Nigelli (z drobnymi zmianami).Byłyby idealne na sobotni piknik, gdyby nie deszcz…Po całym tygodniu słońca i upałów, weekend zaczyna się deszczowo. I jeśli wierzyć prognozom, będzie padać również jutro. Na szczęście tortille smakują równie dobrze jedzone na słonecznej łące i na kanapie przed telewizorem. Tak więc włączam kolejny odcinek Mad Mana i zajadam…
Składniki
- Filet z kurczaka (podwójny)
- 50g majonezu
- Ząbek czosnku
- 50g parmezanu
- 1/2 główki sałaty lodowej
- Kilka kropel sosu Worcestershire (zrobi ogromną różnicę, można go kupić w Tesco)
- Sól, pieprz
- 5 tortilli pszennych
Przygotowanie
- Kurczaka pokrój na kawałki, usmaż, ugotuj albo upiecz – jak wolisz.
- Do miski zetrzyj na grubych oczkach parmezan, przeciśnij przez praskę czosnek.
- Sałatę pokrój na paski, wrzuć do miski, dodaj pozostałe składniki (poza tortillami).
- Połóż tortillę na blacie i nałóż część nadzienia, zawiń jak lubisz. Jeśli chcesz uzyskać rożki, jak w oryginalnym przepisie – nałóż nadzienie na 1/4 tortilli, złóż na pół i jeszcze raz na pół. W takiej formie są rzeczywiście bardziej odporne na turbulencje w czasie transportu.
Smacznego!