Muffinki snickersowo-fistaszkowe

Ot po prostu zjeść snickersa – ordynarne, niezdrowe, tuczące, fuj! Zjeść pyszne snickersowe muffinki to zupełnie inna sprawa. W końcu to domowy wypiek, a przepis pochodzi z książki Jak być domową boginią. Nie może być więc mowy o żadnych wyrzutach sumienia.

 

Składniki (12 muffinek)

  • 250g mąki
  • 6 łyżek cukru trzcinowego
  • 1i1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Szczypta soli
  • 6 łyżek masła arachidowego
  • 60g masła
  • Jajko
  • 175ml mleka
  • 3 snickersy

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
  2. Przygotuj foremki do muffinek – silikonowe posmaruj oliwą, jeśli używasz blaszki, wyłóż ją papilotkami.
  3. W niewielkim rondelku rozpuść masło.
  4. Pokrój snickersy na niewielkie kawałki.
  5. Wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól.
  6. Dodaj masło arachidowe i miksuj, aż powstanie ciasto o konsystencji okruchów.
  7. Dolej stopione masło, jajko i mleko i zmiksuj na gładką masę.
  8. Dodaj posiekane batony i wymieszaj.
  9. Wypełnij masą foremki.
  10. Piecz 20 minut.

Smacznego!

Zobacz także:

Bananowe muffinki w dwóch wersjach

Borówkowe muffinki – najlepsze na świecie!

Pieguski

 snickersowe muffinki  snickersowe muffinki  snickersowe muffinki  snickersowe muffinki  snickersowe muffinki  snickersowe muffinki  snickersowe muffinki  snickersowe muffinki  snickersowe muffinki

Jeden komentarz Dodaj własny

  1. absolutnie nietuczące muffinki!:) ale kto by się tym przejmował, kiedy wyglądają tak pięknie, i jeszcze ten karmel wypływający… ależ to musi być dobre! i sssssssłodkie!:)

Dodaj komentarz